В период от 3 месеца (от 1.08.2018), тече процес на технологична имплементация на новия сайт. Старата версия е достъпна на адрес: old.vfu.bg
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Ден на народните будители

Уважаеми партньори и приятели на Варненския свободен университет,
Уважаеми колеги,
Скъпи студенти,
На 1 ноември честваме един от светлите български празници – Денят на народните будители!
В съкровищницата на българската история и култура блестят имената на много бележити българи, които с гордост наричаме народни будители. Ние продължаваме тяхното дело, съхранило вечния български дух, вечния стремеж към овладяване на знанието, вечното движение напред.
Днес нашите усилията са насочени към израстването на достойни и мъдри граждани на страната ни, затова повеждаме младите хора в необятния и красив свят на науката, изкуството и духовността.
Мисията на съвременните  будители е да опазят  и  съхранят българската духовност, да запазят жив копнежа по нови хоризонти в образованието, науката и културата.
Нека си пожелаем заедно да следваме славния път на нашите велики предходници – скромни духовни учители, просветители, книжовници и революционери, които успяха да пробудят народа за освободителна борба и за утвърждаване на нова държавност.
Нека заедно да развиваме творческия и иновативния потенциал на младите хора, да пазим българщината и вековните ни традиции и ценности и същевременно да се справяме с предизвикателствата на дигиталния свят.
Честит празник! 
 
Академичното ръководство
на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“