В период от 3 месеца (от 1.08.2018), тече процес на технологична имплементация на новия сайт. Старата версия е достъпна на адрес: old.vfu.bg
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Работен семинар в подкрепа на кариерното развитие на ученици и учители

06/12/2018

Работен семинар в подкрепа на кариерното развитие на ученици и учители от региона на Варна ще се проведе на 7 декември 2018 г. от 9:30 до 15:30 ч. в Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

УНИКАЛНАТА ЗА ЕВРОПА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „КРЪГОВА ИКОНОМИКА“ СЪЧЕТАВА ИНИЦИАТИВИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ПОТРЕБНОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ

03/12/2018

Новата индустриална революция предизвика прехода от линейна към кръгова икономика. Този модел ще даде възможност да се използват рационално ограничените природни ресурси. В отговор на тези предизвикателства, Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" насочи своята изследователска и преподавателска дейност към този нов икономически модел, който съчетава инициативите на Европейския съюз, потребностите на България и интелектуалния потенциал на академичната общност. Обучението в уникалната за Европа магистърска програма „Кръгова икономика“ стартира на 1 декември...

Виж повече

Студенти от Варненския свободен университет обучават възрастни хора на дигитални умения и киберсигурност

28/11/2018

В пилотната група за обучение по дигитални умения и киберсигурност се включиха 12 пенсионери от клуба в Кайсиева градина. Техни водачи в дигиталния свят са двама студенти от професионално направление „Информатика и компютърни науки“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Те обучават възрастните хора не само в придобиването на базови цифрови умения, но и в основните правила за безопасност в интернет. Сред важните неща, които възрастните хора ще научат са как да се предпазят от интернет измамници, как да се свържат с децата и внуците в чужбина, без да се страхуват от новите технологии, какво е спам и как да не стават жертва на лъжливи реклами.

Виж повече

С лекции на топ експерти стартира обучението в магистърската програма „Кръгова икономика“ във Варна

27/11/2018

За старта на обучението в единствената в страната магистърска програма „Кръгова икономика“ на 1 декември във Варненския свободен университет пристигат почетният директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, председателят на Парламентарната комисия по околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, професорът от Атинския технически университет проф. Мария Лоизиду, Изпълнителният директор на рециклиращи центрове TEXAN, Атина д-р Панайотис Мургос и инвестиционният консултант Алкис Ставридис.

Виж повече

На тържествена церемония проф. д.п.н. Алексей Громико беше удостоен със званието почетен професор на ВСУ „Черноризец Храбър“

26/11/2018

На тържествена церемония в аулата на Варненския свободен университет Президентът на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова удостои член-кореспондента на Руската академия на науките проф. д.п.н. Алексей Громико със званието „почетен професор на Варненския свободен университет“.

Виж повече

При огромен интерес от студенти, преподаватели и представители на фирми и институции стартира майсторският клас на известния руски историк и политолог проф. д.п.н. Алексей Громико

22/11/2018

С лекция на тема „Москва – Брюксел – Анкара (Русия, ЕС и Турция в Черноморския регион)“ на 21 ноември във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ започна лекционния курс и майсторски клас на тема „Международни отношения и сигурност“ на известния руски историк и политолог член-кореспондент на Руската академия на науките проф. д.п.н. Алексей Громико.

Виж повече

Мостове от спагети издържаха над 12 кг натоварване

20/11/2018

За шеста поредна година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе състезанието за креативни умения VARNA SPAGHETTI ENGENEERING. В него се включиха 24 отбора. 14 от тях бяха съставени от представители на професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия от градовете Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Кърджали, София, Велико Търново и Пловдив, а в 6 интердисциплинарни екипа участваха студенти по строителство и архитектура от ВСУ „Черноризец Храбър“, както и 4 отбора от чуждестранни студенти от Украйна.

Виж повече

IT състезание събра ученици и студенти във ВСУ „Черноризец Храбър“

19/11/2018

Отбори с участници от няколко града в страната се включиха в тазгодишното издание на състезанието QUERYADA. За четвърта поредна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ организира националното състезание за ученици и студенти от различни възрасти, обучаващи се в свързани с IT специалности.

Виж повече

Студентите на Варненския свободен университет – с крачка напред към успешната кариера

16/11/2018

Книгата си „Кариера или не? 10 фактора за успешно начало на кариерата“ представи пред студентите на Варненския свободен университет Николай Василев, управляващ съдружник в инвестиционната компания „Експат Капитал“ – най-голямата независима компания за управление на активи в България.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18