гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

Доц. д-р Антон Грозданов гостува в предаването "Море и бряг" на Радио Варна

24/06/2021

Монографичният труд „Правен режим на услугите в корабоплаването“ е посветен на някои от основните договори в сферата на търговското корабоплаване. Двутомникът е с автор доц. д-р Антон Грозданов - зам.-декан на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър“. Монографията стана повод тази година доц. Грозданов да получи „Награда Варна“ в сферата на науката и висшето образование.

Виж повече

Започва XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“

24/06/2021

XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще се проведе на 25 и 26 юни 2021 г. Тя ще бъде открита от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на факултета, на 25 юни, в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс. Приветствие към участниците и гостите ще направи проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет. Събитието се провежда под знака на 30-годишнина от създаването на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Държавната опера във Варна гостува на ВСУ "Черноризец Храбър"

23/06/2021

В 12,30 ч. на 25 юни на откритата сцена във ВСУ „Черноризец Храбър“ Държавната опера във Варна ще бъде изнесе „Варна, музиката и морето“. Той е организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна, и е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. Ще бъдат представени произведения на Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" е домакин на българската премиера на филма "Учителят по немски"

23/06/2021

Българската премиера на документалния филм "Учителят по немски" на проф. д. ист. н. Евгений Кожокин, ще се състои на 25 юни от 18.00 ч. в Аула Максима на ВСУ "Черноризец Храбър". Предвидена е среща с автора на филма.

Виж повече

Дигиталните трансформации ще са акцент в Научната конференция “Интелигентно бъдеще”

23/06/2021

Научната конференция “Интелигентно бъдеще” ще се проведе онлайн на 25 и 26 юни 2021 г. Събитието обединява инициативи на катедрите “Информатика” и “Икономика” на факултет “Международна икономика и администрация” и се провежда под знака на 30-годишнина на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Партньор на събитието е Община Варна.

Виж повече

Приемът на студенти в Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" е в разгара си

23/06/2021

Кандидатстудентската кампания във ВСУ "Черноризец Храбър" е в разгара си. В Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се обучават над 1400 студенти в три специалности – „Право“, „Национална сигурност“ и „Психология“, каза за Радио Варна зам.-деканът доц. д-р Антон Грозданов.

Виж повече

Студенти и преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър" дискутираха развитието на културния туризъм в Шуменска област

22/06/2021

„Устойчиво развитие на културния туризъм“ беше темата на форума, който организираха студенти и преподаватели от магистърските програми „Управление на културния туризъм“ и „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса“ на ВСУ “Черноризец Храбър“. Около кръглата маса се събраха кметове на общини и директори на музеи в Шуменска област, експерти в туристическия бизнес, собственици на хотели и къщи за гости.

Виж повече

Чуждестранни учени, преподаватели и студенти са на стаж във ВСУ "Черноризец Храбър"

22/06/2021

Над 60 чуждестранни учени, преподаватели, докторанти и студенти от различни университети в Украйна, Хърватия и Словения гостуват на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Те участват в международен стаж на тема: "Иновации в сферата на висшето и професиоалното образование в условията на цифрова трансформация". В рамките на стажа са планирани лекции, семинарни занятия, тренинги.

Виж повече

111 любители на фолклора от цяла България участваха в Танцова работилница

22/06/2021

111 любители на фолклора от цяла България се включиха в Танцовата работилница, в рамките на "7 дни изкуство и дизайн", организирана от Катедра "Изкуства", която се проведе във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Събитието бе водено от доказаните специалисти в областта на танца - доц. д-р Катя Кайрякова и доц. д-р Ивайло Иванов - преподаватели във ВСУ "Черноризец Храбър", и Марио Егов - директор и хореограф на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа".

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18