В период от 3 месеца (от 1.08.2018), тече процес на технологична имплементация на новия сайт. Старата версия е достъпна на адрес: old.vfu.bg
+359 52 355 106

Калкулатор за здравни ползи от активно придвижване

Да се движим!

Калориен калкулатор

Този калкулатор използва специална формула базирана на вашата възраст, пол, височина, тегло и степен на активност, за да калкулира колко калории трябва да приемате, за да поддържате желаното тегло. Приемът на калории, който често виждаме онлайн е 2000 на ден за жени и 2500 на ден за мъже - това е генерализация и не винаги е най-здравословната опция. Някои хора са много по-активни от други и затова те се нуждаят от повече калории. Хората, които не са толкова активни се нуждаят от по-малко калории. Базирано на индивидуалните характеристики и нивата на активност човек може да натрупа или загуби тегло, когато се приемат зададените онлайн калории. Нашият калкулатор ви дава много по-точен метод, чрез който можете да постигнете по- здравословен начин на живот.
 

Калориен калкулатор

ВЪЗРАСТ

ПОЛ

ВИСОЧИНА

см

ТЕГЛО

кг

ВИД ДЕЙНОСТ

0 Калории на ден

Моля въведете всички детайли правилно!

Изгорени калории

Тегло

кг


 

Време

мин


 

Дейност


 
0 Калории на ден

Моля въведете всички детайли правилно!

Изгорени калории

Вторият калкулатор определя с точност колко калории сте изгорили по време на вашата активна дейност. Много често не осъзнаваме колко точно калории сме изгорили, падаме под дневния ни калориен лимит или го надвишаваме и започваме да сваляме или качваме килограми. Чрез използването на калкулатора, можете да изчислите точно колко калории сте изгорили, за да прецените дали е необходимо да намалите или увеличите упражненията и да постигнете желания резултат. За да използвате калкулатора просто въведете вашето тегло, колко дълго сте се движили активно и какъв тип активен транспорт сте използвали (колоездене, ходене пеша или бягане).
Калкулаторът е изработен в рамките на студентско състезание, проведено по проект ИНОЕЪР. Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.


Изработен от: Кристофър Брасков, Димитър Попов и Адил Рехман - четвъртокурсници в специалност „Информатика и компютърни науки“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.
Ръководител: доц. д-р Веселина Спасова