В период от 3 месеца (от 1.08.2018), тече процес на технологична имплементация на новия сайт. Старата версия е достъпна на адрес: old.vfu.bg
+359 52 355 106

5000 ваучера за студенти на възраст между 16 и 23 години, които ще имат възможност да посетят безплатно проекта Webit.X

08 Юни 2018

Ръководството и Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в партньорство с Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) и Съвета на ректорите откриват процедура по предоставяне на 5000 ваучера за студенти на възраст между 16 и 23 години, които ще имат възможност да посетят безплатно проекта Webit.X.

 

 

Събитието ще се проведе на 27 юни в зала Арена „Армеец” от 19:00 часа и ще бъде предназначено за активни и изявени ученици и студенти.

 

Инициативата има за цел да докосне младите хора до бъдещето, като им даде възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения. Студентите, желаещите да участват, могат да се регистрират като попълнят формата: https://goo.gl/forms/fsd0VSxHxQYwQYaI2.

 

Присъстващите на проекта Webit.X ще имат възможност да се  срещнат с хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man - велосипеда на бъдещето, киборг - симбиоза между човек и машина - “бъдещите подобрени хора” и много други изобретения.

 

Проектът ще бъде организиран и финансиран от фондация „Webit”.

 

Партньори са: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Съветът на ректорите и Националното представителство на студентските съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната.

 

 

“Ние в Webit знаем, че не можем да накараме насила някой да направи нещо за своето бъдеще, но вярваме, че можем да го вдъхновим да мечтае и така да направи своя живот и живота на много други хора по-добър! Ето за това решихме да създадем този проект - за да вдъхновим бъдещето на България и сме благодарни, че не сме сами и имаме подкрепата на нашите партньори”, споделя председателя на Webit и доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет, г-н Пламен Русев.

 

Повече за проекта може да научите на: www.webit.bg/x